Raja Ampat & Noord Sulawesi 2007

Op 02 November zijn wij Rene D, Erik vd H en mijn persoontje naar het eiland Kri in de Raja Ampat afgereisd.Deze trip begon op Schiphol om vervolgens met Singapore Airlines via Singapore naar Manado in noord Sulawesi te vliegen waar we onze eerste overnachting hadden, om vervolgens de volgende dag door te vliegen naar Sorong. waar voor ons al twee boten klaar lagen om ons en de nodige proviand naar het eiland Kri te brengen, Onze thuishaven voor de komende week.

Op het eiland Kri bevinden zich twee resorts het luxe Sorido resort en het basic Eco resort waar wij verbleven,beide resorts worden gerund door de Nederlander Max Ammer. Dit resort is ons heel goed bevallen zowel voor het eten als voor het duiken, de duiken die we daar maakten waren erg mooi en heel apart. De service op het resort was perfect alleen was het wel jammer dat de week zo snel voorbij gegaan is. Maar ja daarin tegen is het ook wel weer eens lekker om na een week een normale douche te kunnen nemen inplaats van je te “douchen” met een klein bekertje met water wat je over je heen gooit. Op 11 Nov was het tijd om naar onze tweede bestemming af te reizen. Het Murex Resort in Manado.

Met een tussen overnachting in Sorong zijn we de volgende dag gevlogen naar Manado Sulawesi. Het duiken aldaar vond meestal plaats in het Bunaken nationaal park waar we jammer genoeg veel plastic Manta’s uit Manado tegen kwamen. Het resort in Manado is qua eten en ligging goed bevallen. Door het slechte weer (veel wind) hebben we ook een dagtrip gemaakt naar Lembeh Strait en wat je daar allemaal ziet is gewoon top zoveel rare wezens,dit is een grote aanrader voor muckdivers. Op 15 Nov was tijd voor onze laatste bestemming namelijk het Banka resort op Banka. Dit resort heeft de zelfde eigenaar als het Murex resort Dr Batuna,op dit resort heb je echt het bounty eiland gevoel en als de duiken met duikgids Opo ook nog eens geweldig zijn dan kan deze laatste bestemming ook niet meer stuk. Deze vakantie bestemmingen kan ik iedereen aanraden,Want zowel diversiteit tijdens het duiken als de service op de resorts was allemaal goed voor mekaar.Veel plezier met het bekijken van deze foto’s en reacties zijn altijd van harte welkom.

HET ONDERWATERLEVEN